joi, 30 iunie 2011

Polenul, dragul de el

Cei mai mulţi dintre noi suntem nevoiţi să ne procurăm alimentele din supermarketuri. Aici toate produsele sunt frumos colorate şi parfumate dar sunt pline de E-uri deosebit de dăunătoare sănătăţii sau chiar provin de la organisme modificate genetic. Acestea produc nenumărate boli grave printre care şi cancerul. De altfel, legile votate în ultimul timp (Codex Alimentarius) împiedică producerea şi comercilizarea alimentelor naturale.

Puţini dintre noi ştim că lipsa de aminoacizi şi enzime la omul modern se datorează alimentaţiei din ce în ce mai sărace în substanţă vie, astfel că hrana este insuficient digerată iar asimilarea vitaminelor şi mineralelor este redusă. Dulciurile rafinate, cum ar fi băuturile carbogazoase, bomboane, napolitane, îngheţata etc sunt printre cele mai nocive produse, la care suntem expuşi noi si copii noştrii.

Un aliment 100% natural, POLENUL, recoltat de albine, din flora spontană, conţine:

· de 5 ori mai multe proteine decât carnea

· 5 enzime importante : amilaza, esteraza, fosfataza, invertaza, lipaza

· vitaminele: B1, B2, B3, B5, B8, B9, B12, A, D, E.

· mineralele: K, Mg, Ca, Si, Cu, Mn, Fe, P, S.

· 100g polen conţine mai multi aminoacizi decât 6 ouă sau 1/2kg de carne.

Polenul ajută în cazuri de stres şi oboseală precum şi în îmbunătăţirea imunitaţii. Necesarul de aminoacizi pentru un adult se poate asigura cu 30-40 g de polen.

Ajută copiii în creştere şi mai ales pe cei subponderali care pot câştiga în greutate fără să îi afecteze pe cei predispuşi la ingrăşare.

Ajută femeile cu tulburari ale ciclului sau aflate la menopauză sau cu fibrom uterin sau alte dezechilibre date de excesul de foliculina. Este indicat in perioada de crestere la copii.

Este indicat şi în boli neurologice, astenii, depresii, surmenaj, nervozitate, insomnie, anemie, tulburări digestive, boli hepatobiliare, renale, cardiovasculare, hepatite, constipaţie, ulcere, colite etc.

Este de asemeni util femeilor însărcinate pentru sănătatea lor şi a fătului. Fiind tonic şi fortifiant, polenul este un ajutor preţios pentru cei bătrâni, încetinind procesul de îmbătrânire. Ajută în boli genito-urinare (colibacilozele, tulburările de prostată, diferite forme de astenie sexuală), oboseală, reface unghiile fragile, previne căderea părului, vindecă anumite dermatoze.

Este de asemeni folosit cu succes de către studenţi, sportivi şi şoferii de cursă lungă, îmbunătăţind performanţele acestora atât pe plan fizic cât şi mental.

ENZIMELE

Enzimele sunt indinspensabile în tratamentul anumitor boli, cum ar fi cele virale, inflamaţiile, cancerul etc.

Enzimele sunt acelea care fac posibilă digerarea hranei, repararea ţesuturilor şi eliminarea toxinelor periculoase din corp. Iată câteva modalităţi care ne indică implicarea enzimelor în procesul digestiv:

· Enzimele digestive descompun particulele de mâncare, facând astfel posibilă trecerea lor prin peretele intestinelor şi apoi în fluxul sanguin.

· Enzimele din sânge transformă particulele mici de substanţe nutritive în ţesuturi, cum sunt cele care se gasesc în muşchi , nervi, organe, glande, etc.

· Enzimele contribuie la procesul de stocare a zahărului în ficat şi în tesuturile musculare şi conservă excesul de lipide ca ţesuturi adipoase (grase), la crearea ureei.

O cunoscută companie americana (The Food Enzyme Concept) a demonstrat ca o deficienţă enzimatică pune în mişcare un mecanism ce grabeste dezvoltarea cancerului, a bolilor de inimă, a artritelor, a imbătrâniri premature şi a multor alte boli ce afectează starea de sănătate.

Iată şi câteva boli ce pot fi tratate sau ameliorate cu ajutorul enzimelor:afecţiuni venoase inflamatorii, astm, arterioscleroza, boli fibrochistice, cataracta, colita, căderea dinţilor, constipaţia, cancerul, diabet de tip 1, dureri de cap, eczema, fibrom uterin, gastrita, guta, hemoroizi, hepatita, lipsa de energie , osteoporoza, poliartrita reumatoidă, sciatica, scleroza multiplă, sinuzita, colon iritabil, slaba asimilare a hranei, tumorile, varicele şi multe altele.

Iată enzimele prezente în polen şi actiunea lor:

LIPAZA-digeră grasimile dar şi pereţii protectori ai unor virusi. Mai mult, ea ajută la dizolvarea şi digerarea acumularilor lipidice, cum ar fi colesterolul din artere. Se cunoaşte că persoanele care suferă de obezitate au un deficit crescut de lipaza în ţesuturile grase. În lipsa lipazei se depune în jurul taliei, coapselor şi a şoldurilor acea grăsime bine cunoscută.

AMILAZA-aceasta enzimă arde grăsimile dar şi peretii protectori ai unor virusi. Atunci când se combină cu lipaza, poate digera mai multe tipuri de virusi, inclusiv virusul herpetic si ajută la înlăturarea mucusului concentrat instalat în plămâni sau în tractul bronşic.

Alte trei enzime esteraza, fosfataza şi invertaza îmbogaăţesc acţiunea benefică a polenului.


AMINOACIZI


TRIPTOFANUL este un aminoacid cu acţiune antioxidantă, analgezică, anxiolitică, antidepresivă, antireumatică, hipoglicemiantă, hipotensivă, sedativă şi antimigrenoasă. Este indicat şi femeilor la menopauză.

HISTIDINA este un aminoacid cu acţiune antioxidantă, anticanceroasă, antialergică, antianemică, hipotensivă, antiulceroasă etc.

TREONINA-antioxidantă, antiulceroasă.

VITAMINELE prezente în POLEN

VITAMINA B1

Nu este sintetizată de organism fiind adusă prin alimentaţie. Conservarea alimentelor face ca vitamina B1 sa se piardă. Vitamina B1 este distrusă rapid în contact cu zahărul, cafeina, alcoolul şi nicotina. Decorticarea cerealelor şi tratarea fructelor cu sulfiţi distrug de asemenea vitamina B1.

Rolul vitaminei B1 în organism:

· factor esenţial în producerea energiei

· împreuna cu magneziul este o armă protectoare pentru diabetici.

· cerebelul care are un rol esenţial în coordonarea mişcărilor este în mod special sensibil la lipsa de vitamina B1. (de un real ajutor şoferilor, sportivilor, bătrânilor etc).

· ajutătoare celor care vor să renunţe la alcool.

· protejează vitamina C faţă de oxidare şi stimulează acţiunea antiscorbutică a vitaminei C.

· este esentială pentru dezvoltarea fătului.

· are rol în prevenirea răului de înălţime şi a răului de mare, reduce aciditatea sângelui, stimulează activitatea inimii şi reglează tensiunea arterială, nelipsită împotriva agenţilor infecţioşi.

· utilă în perioada examenelor, îmbunătăţeşte memoria

· luptă împotriva celulelor canceroase, grăbeşte cicatrizarea.

Deoarece nu se stochează iar excesul se elimină rapid, trebuie asigurat zilnic aportul de vitamina B1. Alcoolicii au nevoie de doze mari de vitamina B1. Practicarea intensă a sportului necesită un aport crescut de vitamina B1. Femeile ce iau contraceptive orale trebuie să ştie ca acestea au un efect antagonist vitaminei B1.

Carenţele de vitamina B1 pot duce la tulburari psihice, insomnii, slăbirea atenţiei şi memoriei, tulburări neurologice.

Necesarul zilnic de vitamina B1 este de 1,5 mg pentru adulţi; 1,5-2mg pentru adolescenţi; femei însărcinate şi cele care alăptează 3mg pe zi.


VITAMINA B2


Vitamina B2 este implicată într-un numar mare de reacţii producătoare de energie pentru celule, în degradarea grăsimilor, a aminoacizilor etc.

· Vitamina B2 asigură fixarea fierului în sânge. Aportul alimentar de vitamina B2 în asociere cu fierul vindecă anemiile microcitare. Acest tratament este superior celui în care se mareste doar aportul de fier.

· Vitamina B2 este protectoarea ochilor, alături de vitamina A, vitamina B2 participă la procesul vederii. În procesul vederii vitamina B2 poate acţiona singură acolo unde vitamina A nu este eficientă. Carenţa de vitamina B2 poate afecta şi mucoasele ochilor.

· Vitamina B2 combate oboseala oculară, senzatiile de arsură şi secreţia lacrimară excesivă, fiind de un real folos şoferilor, intelectualilor şi celor ce stau foarte mult în fata calculatorului.

· Vitamina B2 este antioxidantă acţionând împreuna cu glutationul (un puternic antioxidant) împiedicând fenomenele de îmbătrânire şi patologia legată de vârstă.

· Vitamina B2 este necesară creteri chiar din perioada fetala deoarece carenta de vitamina B2 provoaca o intirziere a cresterii fetale sau antreneaza anomalii la nivelul sistemului nervos.Sanatatea viitorului copil depinde de armonia şi de echilibrul mamei în perioada sarcinii!

Aportul de vitamina B2 trebuie suplimentat la sportivi, soferi, femei gravide şi care alapteaza. De asemeni la virstnici, în caz de diabet, la cei cu alimentatie strict vegetariana, hipotiroidie şi în insuficienta renala.

VITAMINA B3


· Vitamina B3 intervine în metabolismul glucidelor,lipidelor şi proteinelor.

· Vitamina B3 intervine de asemenea în sinteza hormonilor sexuali (estrogeni, testosteron, progesteron)a cortizonului, tiroxinei, insulinei şi neurotransmitatorilor.

· Protectia ADN-ului impotriva mutatiilor genetice ce ar putea favoriza aparitia cancerului este asigurata de interventia vitaminei B3 în mecanismele intime ale ADN-aului. Intervine în activarea sistemului de reparare a ADN-ului cand acesta este afectat de actiunea poluantilor, medicamente, radicali liberi sau alti compusi oxidanti.

· Vitamina B3 este foarte eficienta în actiunea sa de rducere a LDL (asa zis colesterol rau) şi de crestere a HDL (colesterol bun), diminueaza cantitatea de trigliceride din singe, în plus este vasodilatatoare şi face sa regreseze leziunile coronariene.

· Vitamina B3 controleaza utilizarea acizilor grasi din locurile de depozitare a acestora(tesut adipos) reducand la minim rata lor de utilizare şi asfel scade scade sinteza trigliceridelor şi a colesterolului LDL. Previne diabetul insulino dependent


Carentele de vitamina B3 determina reducerea fortei musculare şi aparitia tulburarilor reumatologice). Deci pentru o mai mare forta musculara şi ameliorarea tulburarilor reumatologice se recomanda aportul marit de vitamina B3. Un alt rol important al vitaminei B3 este în metabolismul serotoninei, a carei perturbare determina tulburari de comportament (anxietate, iritabilitate, nerabdare, stari de frustrare, tendinta de dependenta (alimente în exces, alcool, tutun, droguri), modificari ale dispozitiei, violenta, tendinte suicide.

Asocierea vitaminei B3 cu vitamina C este indicata în tratamentul afectiunilor psihiatrice, în special în depresii. Pe linga climatul afectiv, propice ameliorarii bolilor psihice, educarea vointei şi a mintii, precum şi dieta bogata în vitamina B sunt factori de accelerare a vindecarii.

Vitamina B3 poate ajuta la combaterea dependentei de alcool, tutun şi droguri. Alte actiuni importante ale vitaminei B3

· activa la nivelul capilarelor sanguine

· iportanta pentru sanatatea tractului gastro-intestinal, intervine în respiratia celulelor, protejeaza hemoglobina şi are rol în formarea globulelor rosii prevenind anemiile.

· Asigura troficitatea pielii, antidiareica, antimigrenoasa, energizanta, hipotensiva.

Persoanele supuse tratamentului chimio sau radioterapic au nevoie de un aport mai mare de vitamina B3.

Cantitatea zilnica recomandata:adulti-18mg;copii-12mg;adolescenti-19mg; femei insarcinate sau care alapteaza-25mg.


VITAMINA B5


· supranumita şi vitamina antistresului

· În alimente vitamina B5 se gaseste sub forma coenzimei A. Ficatul, rinichii, inima, creierul şi muschii sunt cele mai bogate depozite de vitamina B5.

Indinspensabila vietii, Vitamina B5 este implicata în sinteza cortizonului.

Impreuna cu vitaminele B3, B8 şi B9 actioneaza sinergic în procesele de crestere.

Impreuna cu vitamina C actioneaza sinergic interactionind cu acizii grasi din alimente pentru a forma acetilocoenzima A, cu rol fundamental în biosinteza şi degradarea acizilor grasi, a sterolilor, a acizilor biliari, a numeroaselor substante terpenice şi carotenoide.

Vitamina B5 activeaza sistemul nervos parasimpatic, stimuland astfel procesele de digestie, excretie şi reparare celulara, armonizand functiile importante ale organismului.

· Vitamina B5 stimuleaza activitatea glandelor suprarenale crescand sinteza cortizonului, usurand astfel lupta impotriva stresului.

· Vitamina B5 este un elixir al tineretii, este importanta în asigurarea fertilitatii la ambele sexe.

· Este folosita cu succes în produsele cosmetice deoarece stimuleaza cresterea şi rezistenta pielii, a mucoaselor, a parului şi a unghiilor.

· Reduce efectele secundare ale chimioterapiei .

· Trateaza artrita, intervine în mecanismul de multiplicare al celulelor, stimuleaza procesul de detoxifiere în cazul alcoolismului, stimuleaza imunitatea.

Suplimentarea de vitamina B5 trebuie realizata la adolescenti şi copii, la femei gravide şi care alapteaza, în caz de stres, inaintea unor interventii chirurgicale şi de asemenea în caz de afectiuni dermatologice şi diabet.

Necesarul zilnic de vit B5 este de 5mg la copii; 8-10mg la adolescenti; femei insarcinate sau care alapteaza 15-20 mg; adulti 15 mg.


VITAMINA B8(biotina)


· are un rol decisiv în metabolismul glucidelor al lipidelor şi al proteinelor, precum si în metabolismul energetic celular.

Vitamina B8 intervine în:

· producerea de energie din glucoza şi aminoacizi

· sinteza proteinelor de la nivelul testicolelor (sub actiunea testosteronului)

· în intretinerea şi sanatatea celulelor nervoase, ficatului, rinichilor, inimii şi a firului de par.

· în formarea globulelor rosii şi a limfocitelor

· hipoglicemianta

Albusul de ou scade asimilarea vitaminei B8

Carenta de vitamina B8 duce la uscarea pielii şi fisura ei, mai ales la baza nasului şi la barbie, parul cade în exces, este gras la radacina şi uscat spre varf.

-depresie, aciditatea exagerata al sangelui, greata, hipotonie, inflamatii ale pielii, oboseala etc.


VITAMINA B9 sau acidul folic


Vitamina B9 şi folatii sint fabricati de catre vegetale şi de catre microorganisme. Organismul uman este insa incapabil de a realiza sinteza, astfel ca necesarul de B9 este total dependent de alimentatie.

Medicamentele antibiotice şi antiepileptice scad rata absorbtiei de vitamina B9, iar zincul stimuleaza absorbtia de vitamina B9 provenita din alimentatie.

Genele virusului HPV se incorporeaza mai greu în genomul celulelor sanatoase, daca în organism este suficienta vitamina B9.

În cazul bolii Crohn şi a rectocolitei hemoragice, absorbtia intestinala de vitamina B9 este scazuta, iar medicamentul alopat (Salazopirina) scade şi mai mult rezervele de vitamina B9. Un studiu efectuat în 1989 a demonstrat ca riscul aparitiei cancerului de colon la acesti bolnavi este cu 50 la suta mai mare decat la cei care au primit supliment de acid folic (B9).

Protejeaza organismul fata de actiunea toxica a fumului de tigara. Asigura troficitatea pielii, regenereaza hematiile, are un rol important în crestere şi reproducere.

Combate osteoporoza, are rol în tratamentul gutei

Stimuleaza imunitatea

Stimuleaza secretia laptelui.

Carenta de vitamina B9 duce la caderea parului, tulburari de memorie şi de crestere precum şi la intarzierea dezvoltarii intelectuale.

Administrarea si pastrarea polenului:

Polenul se mesteca bine pina se face lichid si se inghite treptat.

Cantitatea zilnica este de 30-40 g.


Un coleg de-al meu are polen. :)

pret de vanzare

100g-8RON

300g-2RON

1kg-65RON

Pentru comenzi sunati la 0724717191.

5 comentarii:

Program liga 1 spunea...

Buna ziua
Numele meu este Constantin Iacob si va propun sa facem un schimb de linkuri - 3 way link exchange - in sensul ca eu voi pune linkul dumneavoastra pe http://iasimylove.blogspot.com/ iar dumneavoastra imi adaugati un link catre http://iasi365.com cu titlul Program liga 1
Astept raspuns de la dumneavoastra indiferent daca acesta este pozitiv sau negativ. In caz ca sunteti de acord trimiteti-mi um mail la adresa iacob_ctin@yahoo.com cu titlul pe care il doriti si linkul
O zi buna va doresc

Hoteluri Braila spunea...

uau chiar nu aveam idee ca are atatea efecte bune asupra organismului

Argenna spunea...

Buna seara ,
Mi-a placut mult articolul, foarte interesant si bine construit. Foarte placut si la citit. Mi-am permis sa impartasesc si altora informatiile, sunt importante, dar cu trimitere la blogul tau. Pacat ca nu ai atasat blogului si trimitere prin Yahoo. Telefonul respectiv (privitor la procurare de polen), oare mai este valabil?
Toate cele bune, sanatate si impliniri,
Argenna

Argenna spunea...

Buna seara ,
Mi-a placut mult articolul, foarte interesant si bine construit. Foarte placut si la citit. Mi-am permis sa impartasesc si altora informatiile, sunt importante, dar cu trimitere la blogul tau. Pacat ca nu ai atasat blogului si trimitere prin Yahoo. Telefonul respectiv (privitor la procurare de polen), oare mai este valabil?
Toate cele bune, sanatate si impliniri,
Argenna

Magie alba spunea...

Intradevar polenul e un adevarat miracol, mai ales la copii face minuni. Felicitari pentru intreaga informatie, bine documentata.